Skip to main content
Blog

Apotheek VAN WEMMEL

Project

Coachingtraject

Client

Apotheek Van Wemmel

What We Did

Trainingsessies

One shot trainingen hebben weinig impact, daarom werken wij bij voorkeur duurzame projecten uit. Ongeveer 3 jaar geleden startte onze samenwerking met apotheker Pieter Vermeersch, eigenaar en titularis van “Apotheek Van Wemmel”. Er werd begonnen met een grondige behoeften-analyse die in een eerste fase resulteerde in een kort coachingtraject voor de leidinggevenden.

In een tweede fase werden alle medewerkers – apothekers, assistenten en titularis – meerdere keren geobserveerd tijdens hun werk.  Meteen na deze observaties werden de medewerkers telkens heel kort individueel gecoacht. Tijdens twee trainingsessies leerden we hen de kracht van vragenstellen, peilen naar behoeften en het verschil tussen productgerichte- en patiëntgerichte vragen.

Tijdens de trainingen proberen we het juiste evenwicht te bewaren tussen verkoop en zorg, dit resulteert niet enkel in gemotiveerd en betrokken personeel, maar ook in een verhoogd zakencijfer.

Om de training vatbaar en levendig te houden, kregen de deelnemers herinneringskaartjes met de belangrijkste tips uit de trainingen, een poster voor in de vergaderruimte en een staandertje met tips voor op iedere werkpost.

Aangezien apotheek Van Wemmel in volle groei is, werd dit traject enige tijd later herhaald voor nieuwe medewerkers.

De groei van de officina vraagt ook een andere leiderschapsaanpak, dus volgde er een individueel coachingtraject voor de apothekertitularis. Hieruit kwamen nieuwe behoeften naar boven die we binnenkort samen zullen uitwerken, namelijk een training voor alle personeelsleden over “patiënt-coaching”.

KMO-portefeuille

MoonsManagement is een erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille.

Contacteer ons!